Q: Waar komen uw GS1 gecertificeerde UPC/EAN codes vandaan?

A: Er zijn UPC/EAN codes van voor september 2002 en van daarna, beide zijn bij GS1 geregistreerd en worden dan ook op alle internationale platforms als legitiem geaccepteerd.

Nagenoeg alle alternatieve UPC/EAN code verkopers verkopen de legitieme UPC/EAN codes van voor september 2002, immers er zijn daar zo’n 50 miljard van.

Voor september 2002 werden deze pakketten per 100.000 stuks bijna gratis verstrekt aan bedrijven die goederen aan de Amerikaanse overheden leverden.

Nu worden deze pakketten weer relatief goedkoop per 100.000 stuks verkocht aan deze alternatieve verkopers door bedrijven die deze EAN codes zelf niet langer nodig hebben.

De prijs van b.v. 10 UPC/EAN codes voor slechts 55 Euro per jaar bij GS1 is vaak onjuist, immers dat kan zomaar oplopen naar 10.000 Euro en meer door een opeenstapeling van GS1 regels.

Bij GS1 koopt u geen UPC/EAN codes, u huurt ze slechts tegen een hoge jaarlijkse vergoeding.

Als u met GS1 stopt, dan werden tot 1 januari 2019 uw vroegere EAN codes na een jaar opnieuw uitgegeven.

Als u op Google zoekt naar UPC/EAN codes die met een GS1 landnummer beginnen, dan vindt u soms wel 5 of 6 verschillende producten die dezelfde UPC/EAN nummers hebben.

Het gebruik van de UPC/EAN-nummers van GS1 kan een enorm potentieel beveiligingsrisico voor uw bedrijf opleveren als u deze nummers gebruikt om productieprocessen, productie recepten, magazijn layouts, identificatiegegevens van personeel en bezoekers, veiligheidssleutel locaties, enz. te identificeren.

Het is immers openbare informatie voor andere GS1-leden.

Onze CiEANs zijn voor deze taken veel geschikter dan de EAN codes van GS1 en kosten slechts eenmalig een fractie daarvan.

Q: Welke gegevens moet ik bij jullie aanleveren?

A: U hoeft bij EANnummer.nl/eu/com geen gegevens aan te leveren over de producten waarvoor u uw UPC/EAN codes wilt gaan gebruiken. Ook hoeft u aan EANnummer.nl/eu/com geen omzet gegevens te leveren. Het enige wat wij van u nodig hebben is een e-mailadres waar de diverse bestanden naar toe gestuurd kunnen worden en de (bedrijfs)gegevens voor op de factuur en het eigendomscertificaat. De gegevens die wij minimaal nodig hebben komt u vanzelf tegen als invulvelden tijdens het afronden van uw bestelling.

Q: Hoe lang zijn uw GS1 gecertificeerde UPC/EAN codes geldig?
A: Oneindig lang, immers onze GS1 gecertificeerde unieke UPC/EAN codes schaft u éénmalig voor een klein bedrag aan. Daarna kunt u met uw UPC/EAN code handelen naar eigen goeddunken, dus ook gebruiken, verhuren, weggeven en vererven. Onze UPC/EAN codes worden dus eenmalig aangeschaft en blijven daarna voor altijd uw eigendom.

Q: Welke jaarlijkse kosten heb ik en wat kost een GS1 gecertificeerde UPC/EAN code bij u?
A: U koopt onze GS1 gecertificeerde UPC/EAN codes voor het bedrag wat bij het product staat. Dat zijn de totale kosten. Er komen geen verdere abonnementskosten bij, ook niet na een jaar. U heeft al twee GS1 gecertificeerde UPC/EAN codes voor € 5,95 inclusief BTW.

Bent u nog niet overtuigd? Koop dan gewoon 1 GS1 gecertificeerde UPC/EAN code en BAR code bij EANnummer.nl/eu/com, u betaald daar slechts 1 Euro voor.

Q: Zijn er bij EANnummer.nl/eu/com ook abonnementskosten?
A: Nee, u betaalt eenmalig de aanschafkosten zoals deze vermeld staan bij het product, daarna zijn de UPC/EAN codes uw eigendom. Er zijn bij EANnummer.nl/eu/com geen jaarlijkse kosten.

Q: Moet ik bij EANnummer.nl/eu/com omzet gegevens aanleveren?
A: Nee hoor, wij hoeven deze gegevens niet te weten.

Q: Hebben de GS1 gecertificeerde UPC/EAN codes die ik van EANnummer.nl/eu/com ga ontvangen opvolgende nummers?
A: Ja en Nee, van GS1 gecertificeerde UPC/EAN codes die u ontvangt zijn de eerste 12 cijfers wel opvolgend maar het 13de cijfer, het z.g. controlegetal, varieert met de uitkomst van een complexe berekening van de eerste 12 cijfers.

Onze GS1 geregistreerde UPC/EAN codes beginnen met een nul (0).

Q: Zijn uw GS1 gecertificeerde UPC/EAN nummers werkelijk uniek?
A: Ja en nog eens ja, onze UPC/EAN codes zijn en blijven werkelijk uniek, ook na uw aanschaf. Onze verkochte UPC/EAN codes worden na de levering aan een koper nooit meer aan anderen verkocht of verhuurd of gegeven.

Q: Als ik bij EANnummer.nl/eu/com een bestelling plaats, wat krijg ik dan geleverd?
A: Als u bij EANnummer.nl/eu/com een UPC/EAN code pakket koopt dan ontvangt u tezamen met uw bestelde UPC/EAN codes, via een WeTransfer download link, de volgende bestanden: Uw aangekochte UPC/EAN codes, compleet met het controlegetal, in een .TXT bestand zodat u ze eenvoudig kunt inlezen in uw bedrijfssoftware of in uw Excel of Word bestanden. Ook ontvangt u de BAR code afbeeldingen waarin uw UPC/EAN codes in zijn verwerkt, in JPG en EPS formaat, uw BTW rekening en een persoonlijk Eigendomscertificaat waar in ook al uw persoonlijke UPC/EAN codes zijn vermeld, , beide bestanden zijn in PDF formaat.

Q: Als ik naast mijn gekochte UPC/EAN ook een DYMO label printer bestand wil ontvangen, wat kost dat dan?
A: U vind deze optie direct bij uw UPC/EAN code bestelling of apart bij de DYMO tab. 

Q: Zijn er nog andere BAR code formaten of extensies dan .JPG en .EPS mogelijk?
A: In overleg kunnen wij u de UPC/EAN code bestanden ook in andere extensies aanleveren. De barcode bestanden kunnen worden omgezet in andere extensies maar houdt er echter wel rekening mee dat BAR codes (streepjescodes) aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen (onder andere de afmetingen) om scanbaar te zijn.

Q: Ik heb een artikel in meerdere kleuren en maten die ik wil verkopen op bol.com, hoeveel UPC/EAN codes heb ik daarvoor nodig?
A: Voor elk product en elke productvariatie heeft u 1 UPC/EAN code nodig. Bijvoorbeeld u verkoopt voetballen in 4 kleuren en elke kleur ook nog eens in 4 verschillende groottes, dan heeft u 16 verschillende UPC/EAN codes nodig.

Q: Als ik de UPC/EAN codes ontvangen heb, hoe weet ik dan voor welk artikel ik welke UPC/EAN code moet gebruiken?
A: U hoeft EANnummer.nl/eu/com niet te melden voor welke producten u uw UPC/EAN codes gaat gebruiken. Dit mag u naar eigen wens invullen. Wij raden u aan om direct vanaf het begin de UPC/EAN codes in al uw administraties te gebruiken zoals uw webwinkelsysteem, voorraad- en magazijnsysteem.

Q: Ik heb ooit een UPC/EAN code voor een artikel gebruikt maar dit artikel is uitverkocht. Mag ik die UPC/EAN code nu ook voor een ander (nieuw) artikel gebruiken?
A: In principe bent u vrij om de UPC/EAN codes die u heeft aangeschaft te gebruiken voor de producten die u wilt. Wij raden u het echter niet aan maar het is mogelijk, de UPC/EAN codes zijn immers uw eigendom. Vele webwinkels staan het hergebruik van UPC/EAN codes echter niet toe. Als u ooit een UPC/EAN code en bijbehorend product aan de database van b.v. Bol.com of Amazon heeft toegevoegd, dan kunt u de categorie en de producttitel niet meer veranderen maar wel de omschrijving. Niet doen dus want webwinkels houden niet van dergelijke hun database verstorende slimmigheden.

Q: Kan ik direct starten met de geleverde UPC/EAN codes?
A: Na ontvangst van de UPC/EAN code gerelateerde bestanden kunt u direct beginnen met verkopen. Uw UPC/EAN codes hoeft u nergens te registreren. U kunt uw UPC/EAN codes naar eigen inzicht koppelen aan uw producten.

Q: Kan ik bij EANnummer.nl/eu/com 1 UPC/EAN code of 1 BAR code uitproberen?
A: U kunt bij EANnummer.nl/eu/com altijd UPC/EAN codes en/of BAR codes voordelig uitproberen. Wij vragen u om uw bedrijfsgegevens te vermelden bij de koop zodat wij weten wie het UPC/EAN nummer aanvraagt en voor uw BTW rekening.

U kunt via de EANnummer.nl/eu/com webshop voordelige UPC/EAN codes bestellen voor €1,- per stuk. Na het betalen van uw bestelling versturen wij de UPC/EAN code(s), met de Bar code afbeelding erbij, via WeTransfer.

Q: Een UPC/EAN code omzetten in BAR code hoe werkt dat?
A: Als u al elders aangeschafte UPC/EAN codes heeft dan kunnen wij deze via ons conversie programma omzetten in een streepjescode afbeelding.

Q: Kan ik bij u ook een BAR code laten maken van een ISBN nummer?
A: Ook dit is mogelijk. U kunt het gewenste aantal ISBN BAR codes bestellen in onze webwinkel EANnummer.nl/eu/com, en wij zullen de te converteren ISBN codes bij u opvragen en deze omzetten in een ISBN BAR code afbeelding. Na het omzetten krijgt u deze ISBN BARcodes per e-mail aangeleverd. Met uw ISBN nummers doet EANnummer.nl/eu/com verder helemaal niets

Q: Mag ik uitsluitend bij GS1 geregistreerde UPC/EAN codes bij Bol.com, Amazon en vele anderen gebruiken?
A: Ja, daar is geen ontkomen aan. Al onze UPC/EAN nummers zijn bij GS1 geregistreerd.

Q: Ik heb zelf ooit meerdere UPC/EAN codes direct bij GS1 gekocht maar nu heb ik ook de BAR code afbeeldingen nodig, kan ik die via jullie laten maken?
A: Ja, dit is geen probleem. Wij kunnen van elke UPC/EAN code een BAR code maken. U kunt het gewenste aantal BAR codes bestellen in onze webwinkel EANnummer.nl/eu/com, en wij zullen de te converteren UPC/EAN codes bij u opvragen en deze omzetten in een BAR code afbeelding. Na het omzetten krijgt u deze BAR codes per e-mail aangeleverd. Met uw UPC/EAN codes doet EANnummer.nl/eu/com verder helemaal niets.

Q: Ik heb zelf ooit meerdere UPC/EAN codes direct bij GS1 gekocht maar nu wil ik van hun absurd hoge jaarlijkse kosten af. Kan ik dezelfde UPC/EAN codes nu via EANnummer.nl/eu/com aanschaffen?
A: Nee, dat gaat niet, immers iedere lokale GS1 gebruikt een eigen landcode als begin van hun eigen UPC/EAN codes en onze bij GS1.org gecertificeerde UPC/EAN codes hebben de neutrale nul (0) als begin cijfer, waardoor het niet onmiddellijk voor uw concurrenten duidelijk is in welk land uw product gemaakt dan wel aangeboden wordt en dat is handig als uw land getroffen wordt door een boycott.

Als u stopt met betalen aan uw lokale GS1, dan raakt u ook de toegang tot uw lokale UPC/EAN codes kwijt, immers u bent geen eigenaar van hun UPC/EAN codes maar slechts hun huurder. Een gelukkige bijkomstigheid is dat de lokale GS1 vestiging sinds 1 januari 2019, mede onder druk van firma's zoals EANnummer.nl/eu/com, uw oude UPC/EAN codes niet meer na 1 jaar aan een nieuwe eigenaar mag verhuren, zodat uw oude nummers en hun producten, niet meer als "beschikbaar" in de database van de lokale GS1 staan maar wel via Google nog steeds gevonden kunnen worden.

Bij EANnummer.nl/eu/com bent u 100% eigenaar van uw GS1 gecertificeerde UPC/EAN codes.